X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Bilgi Bankası

AnasayfaBilgi BankasıSözlükK-MLocal Area Network (LAN) Ned...

Local Area Network (LAN) Nedir?

Local Area Network (LAN) Nedir?

Yerel Ağ Bağlantısı olarak da bilinir. Aynı oda, bina veya bölge gibi konum olarak birbirine yakın cihazların, aynı haberleşme hattı ile birbirine bağlanmasından oluşan yapıdır. Bu yapı üzerinden farklı cihazlar aynı kaynakları ortak kullanabilirler (bir yazıcıya birden fazla bilgisayarın ulaşabilmesi gibi), farklı protokoller aracılığıyla veri alışverişi yapabilirler.

LAN Özellikleri ve Avantajları

Birçok alanda hizmet veren bu sistemin sunduğu birçok avantaj ve özellik vardır. Bunların başında paylaşımlı dosya ortamı oluşturması ve bu sayede cihazlar arasındaki iletişimi güçlendirmesi gösterilebilir. Ayrıca dosya ortamının kurduğu sunucu sayesinde bir bilgisayardaki veri diğer bilgisayara hızlı ve pratik bir şekilde iletilir. Zaman kaybını ve ağ gecikmelerini engelleyen bu sistem özellikle büyük çaplı firmalarda oldukça işe yarar. Veri iletimi sadece bilgisayarlar arasında değil, yazıcı ile de sağlanabilir. Bu sayede istenilen çıktı saniyeler içinde bilgisayardan aktarılabilir ve yazıcıdan çıktı halinde alınabilir. Diğer bir avantaj ise çevrimiçi oyunlarda boy gösterir. Birden çok kişinin aynı anda bağlantı sağladığı bu oyunlarda ağ gecikmesi, yüklenme hatası, ping değerlerinin yükselmesi gibi olumsuzluklar güçlü LAN bağlantısı sayesinde giderilebilir. Ortak ağ sayesinde aynı anda çevrimiçi oyunları konforlu bir şekilde oynamak mümkündür.

Tüm bu hizmetlerin sorunsuz bir şekilde çalışması için bilgisayarların ve kullanılan cihazların fiziksel olarak birbirine yakın bir mesafede olması gerekir. Bağlantılar uzak mesafede verimli çalışamazlar ve olumsuzluklara yol açabilirler. Bilgisayarınızda LAN bağlantısı kurmanız için herhangi bir program yüklemenize gerek yoktur, Windows gibi işletim sistemlerinde hazır olarak bulunan altyapılar vardır. Herhangi bir problemde uzman teknisyenlerle iletişim kurmanızı ve destek birimleriyle görüşmenizi tavsiye ederiz.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(211 defa görüntülendi. / 0 kişi faydalı buldu.)

Bir Sorunuz mu Var?

Sorularınızı cevaplamayı bekleyen muhteşem bir ekibimiz var.
Bize Ulaşın.